Цената на златото расте в четвъртък сутринта на фона на

...
Цената на златото расте в четвъртък сутринта на фона на
Коментари Харесай

Цената на златото отново надхвърли $1800 за унция

Цената на златото пораства в четвъртък сутринта на фона на отслабването на $ по отношение на главните международни валути. Опасенията към коронавирусната пандемия също поддържат котировките на благородния метал, демонстрират данните за днешната търговия.

Стойността на февруарските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк при започване на днешната сесия нараства с 0.31%, или 5.65 $, до 1807.85 $ за тройунция.

Мартенските сребърни фючърси в това време нарастват с 0,39% до $22,907 за тройунция.

Индексът на $ (обменният му курс по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) в сряда се намали с 0,4%, а в четвъртък - с 0,04%, до 96,04 пункта. По-слабият $ поддържа растежа в котировките на златото, което в тази ситуация става по-лесно налично и преференциално, когато бъде закупено в друга валута.

Продължаващата неустановеност към обстановката с ковид също като цяло е позитивна за благородния метал, който обичайно се смята за по-надежден актив. В редица страни има високи равнища на заразяване, което води до стягане от управляващите на карантинните ограничавания. В сряда в китайския град Сиан управляващите оповестиха карантина на фона на увеличение на заболеваемостта от COVID-19.

В същото време търговците на фондовите и валутните пазари са по-склонни да поемат опасности след мощната макроикономическа статистика в Съединени американски щати, вследствие на което фондовите показатели на Wall Street се повишиха с 0,7-1,2% в сряда, а обичайно по-надеждният $ се обезценява.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР