Цената на златото през 2019 ж. Може да достигне средно

...
Цената на златото през 2019 ж. Може да достигне средно
Коментари Харесай

Цената на златото може да прехвърли нивото от 1500 долара през втората половина на годината



Цената на златото през 2019 ж. Може да доближи приблизително 1350 $ за унция с опция да трансферира равнището от 1500 $ през втората половина на годината, изключително, в случай че продължи да се следи по-нататъшна ескалация на световните стопански проблеми и връщане на огромните централни банки към намаляване на паричната политика, се споделя в обзор на Refinitiv GFMS Gold Survey.

През 2018 година междинната цена на златото бе 1286 $ за унция, което значи, че прогнозата на GFMS допуска растеж от 6 %.

Анализаторите на Refinitiv GFMS Gold Survey въпреки това означават, че в случай че Федералният запас не понижи лихвата на юлското съвещание на FOMC и резервира политиката си без смяна в разстояние на дълъг интервал от време може да се случи бърз преход към по-силен $ и внезапен спад на цената на златото, като се имат поради последните спекулативни интервенции. Въпреки че икономическата обстановка може да се отрази на търсенето на злато в Китай, увереното възобновяване на цената на златото евентуално ще притегли вложители. Потреблението в Индия ще зависи от равнището на преваляванията, което може до известна степен да се отрази на цените.

При цената на августовския фючърс за златото на Comex тази заран се регистрира намаляване с 16,4 $ или с 1,15 % - до 1409,7 $ за тройунция. Цената на септемврийския фючърс за среброто спада с 1,42 % - до 16,172 $ за унция. Анализаторите отдават този спад главно на изявленията на шефа на запаса Джером Пауъл.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР