Цената на златото отново се покачва във вторник сутринта след

...
Цената на златото отново се покачва във вторник сутринта след
Коментари Харесай

Цената на златото отново се покачва

Цената на златото още веднъж се повишава във вторник сутринта след видим спад ден по-рано, тази динамичност е подкрепена от по-ниската рентабилност на държавния дълг на Съединени американски щати.

Според данните от днешната търговия, към 9:35 часа българско време цената на юнските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк нараства с $12,80, или с 0,64%, до $2016,60 за тройунция.

Скъпоценният жълт метал се продава на спот пазар по 2000,52 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

Майските фючърси на среброто в това време нарастват с 0,9% до $25,137 за унция.

Стойността на златото се повишава след спада в понеделник, когато цената на благородния метал се намали с 1,56%.

Положително влияние върху котировките на златото има обезценяването на американските държавни облигации. По този метод доходността на десетгодишните държавни облигации на Съединени американски щати (US Treasuries) се понижава до 3,404% от 3,415% по отношение на предходния ден на търговия. Държавните облигации на Съединени американски щати са опция на златото като " благонадежден " актив, тъй че техните котировки, като предписание, имат разнопосочна динамичност.

Също по този начин пазарите се концентрират върху икономическата статистика от настоящата седмица. В сряда ще бъдат оповестени годишните данни за инфлацията в Съединени американски щати и протоколите от мартенското съвещание на Федералния запас.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР