Цената на златото намалява в четвъртък след публикуването на протокола

...
Цената на златото намалява в четвъртък след публикуването на протокола
Коментари Харесай

Златото отбелязва спад в цената


Цената на златото понижава в четвъртък след публикуването на протокола от съвещанието на Федералния запас на Съединени американски щати, излиза наяве от данните от търговията.

Цената на декемврийския фючърс на златото на борсата в Ню Йорк (Comex) спадна с 2,88 $ или 0,22 % - до 1289,32 $ за тройунция.
Стойността на декемврийския фючърс за среброто се намали со 17,087 $ за унция.

Играчите на пазара реагират след издание на протокола от ноемврийското съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати, на което част от членовете се застъпиха за „ постепенни темпове “ при нарастване на лихвата. Част от членовете означават понижаване на зависимостта сред пазара на труда и инфлацията. В резултат доларът форсира понижението си. Преди регулаторът разяснява, че инфлацията е главният ориентир за покачване на лихвеното равнище в страната, а темповете й изостават от упованията.

Според част от членовете на запаса, приемането на закона за намаляване на налозите може да има ролята на спомагателен тласък за вложения.
Златото е сензитивно към поевтиняването на $, като прави скъпоценният метал по-привлекателен за притежателите на непозната валута.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР