Цената на златото може да скочи с около 30% до

...
Цената на златото може да скочи с около 30% до
Коментари Харесай

Златото скача с 30% догодина

Цената на златото може да скочи с към 30% до 2000 $ за унция през идната година. Това предвижда Дейвид Рош, президент и световен пълководец на Independent Strategy, и приканва който може да купува от благородния метал, написа expert.bg.

В момента спот цената на благородния метал е към 1500 $ за унция.

Хората ще потърсят различна валута поради дейностите на централните банкери по отношение на общоприетите валути, споделя Рош.

Златото е добра различна валута, тъй като е безвредно и тъй като не коства нищо да го притежавате спрямо заплащането на негативни лихви по депозитите, показва специалистът.

Цените на златото евентуално ще доближат 1600 $ преди края на тази година, преди да се покачат до 2000 $ през идната, планува той.

Коментарите на Рош са свързани с дейностите на огромните централни банки, ориентирани към разхлабване на паричната политика.

Такива стъпки към този момент започнаха Федералният запас на Съединени американски щати и Европейската централна банка, а Японската централна банка загатна, че също ще продължи да работи в тази тенденция.

Според специалиста, централните банки са обезпокоени изцяло основателно за идната икономическа рецесия, откакто не съумяха да реализират заложените цели за инфлация. Те се готвят да дадат на държавните управления доста пари за харчене в опит да спасят забавящата се стопанска система.

Друг фактор, който може да води цената на златото към и над психическата граница от 2000 $, са покупките от страна на централните банки по света. Китай добави съвсем 100 тона злато към запасите си, откогато възобнови покупките си през декември, в среда на повишено комерсиално напрежение със Съединени американски щати.

Централната банка е добавила 5,91 тона от благородния метал, откакто през предходните осем месеца е направила покупки на към 94 тона.

Покупките на злато се чакат да продължат и през идващите години, като съществени купувачи са още централните банки на Австралия и Нова Зеландия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР