Цената на златото може да скочи до над 1 800

...
Цената на златото може да скочи до над 1 800
Коментари Харесай

Цената на златото тръгва към нови върхове

Цената на златото може да скочи до над 1 800 $ за унция, водена от икономическата неустановеност поради пандемията, оповестиха от Обединената банка на Швейцария (UBS), представени от Learnbonds.

Ценният метал увеличи цената си с към 12% тази година до към 1698,61 $ за унция, до момента в който вторият най-използван показател за оценка на положението на фондовия пазар в Съединени американски щати S&P 500 е понижен с 12% за същия интервал.

„ Има все по-голям капацитет за златото да разбие границата от 1800 $ за унция, съгласно мен “, съобщи Джони Тевес от UBS.

Тя добави, че „ инвеститорският интерес продължава да пораства в тази среда на неустановеност и негативни лихвени проценти “. Понастоящем UBS предвижда, че в кратковременен проект цената на златото ще доближи до 1790 $ за унция. Обикновено златото се оправя добре в среда с по-ниски лихвени проценти. Американският Федерален запас към този момент ги понижи през тази година.

„ Златото става привлекателно в среда, при която несигурността е доста огромна и в това време имате негативни проценти, които вършат златото привлекателно като диверсификатор в портфейлите на вложителите “, сподели още Тевес.

Миналата седмица Световният съвет за златото пусна своя отчет за трендовете в търсенето на благородния метал за първото тримесечие през 2020 година, където акцентира, че пандемията от Covid-19 е „ единственият максимален фактор, влияещ върху търсенето на злато “.

„ Тъй като мащабът на пандемията и нейното евентуално икономическо влияние започнаха да се обрисуват, вложителите търсят активи в сигурни убежища “, се споделя в отчета. 

Също по този начин предходната седмица Bank of America увеличи 18-месечната си целева цена на златото до 3000 $ за унция. Докладът беше наречен „ Федът не може да отпечата злато. “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР