Цената на златото достигна днес най-висока стойност от октомври 2012

...
Цената на златото достигна днес най-висока стойност от октомври 2012
Коментари Харесай

Златото поскъпна до най-висока стойност от 2012 година

Цената на златото доближи през днешния ден най-висока стойност от октомври 2012 година, защото вложителите не престават да демонстрират нерешителност за вероятностите за рестартиране на стопанската система в подтекста на напрежението сред Съединени американски щати и Китай, предадоха Белга и Франс прес.

Една тройунция злато (31,1 грама) се търгува през днешния ден за към 1760 $. Цената на благородния метал доближи рекордна стойност от над 1900 $ през септември 2011 година

Анализаторът от Commerzbank Карстен Фритш показва като аргументи за това повишаване подозренията по отношение на бързото възобновяване на стопанската система, пагубните стопански статистики за Съединени американски щати, продължаващите догатки за негативни лихви в Съединените щати, притока на евтини пари, бързото увеличение на националните задължения и опасенията от нов търговски спор сред Вашингтон и Пекин.

През април американското промишлено произвеждане е намаляло с 11,2 на 100 - най-големият месечен спад в историята на този индикатор, заяви в петък централната банка. В цялата страна продажбите на дребно не престават да понижават (-16,4 на сто), осведоми Българска телеграфна агенция.

Също в петък американското министерство на търговията разгласи ограничения за ограничение на опциите на китайската група Хуавей (Huawei) да създава полупроводници в чужбина с американска технология.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР