Цената на зелето, което в момента е сред най-търсените зеленчуци

...
Цената на зелето, което в момента е сред най-търсените зеленчуци
Коментари Харесай

Нещо феноменално се случва с цената на зелето в Русе час по час

Цената на зелето, което сега е измежду най-търсените зеленчуци на пазара, се трансформира с часове

Кьосето, което е желано за изработката на кисело зеле, се продава най-скъпо на Кооперативния пазар в Русе. Цената му там варира от 0,80 лева до 1 лева за кг., сподели изследване на Русе Медиа.

Тази заран на тържището в „ Плодекс “ кьосето се оферираше по 0,50 лева за кг, като тази цена присъстваше при близо 90 % от търговците. На места стоката се търгуваше по 0,40 лева и 0,60 лева съгласно качеството на зелките.

Само два часа по-късно още веднъж в „ Плодекс “ картината бе друга – към обед 80 % от търговците продаваха зелето по 0,60 лева, а малко на брой към момента държаха цената от 0,50 лева

Проверка на пазара в Сливо поле сподели, че цената там е съизмерима с тази на Кооперативния пазар в Русе. В Сливо поле зелето варира от 1 лева на кг, само че в случай че го вземеш чувал – цената пада на 0,70 лева Голяма част от стоката въобще няма цена, защото съгласно търговците на пазар е разрешена сделка сред продавач и покупател. Значение има и количеството, което се купува. Така оповестена цена от 1 лева за кг в действителност може да падне и на 0,80 лева

Освен на пазара зеле се търгува и край пътя от масив край Сливо поле, където стоката е по 0,60 лева Собственикът показа, че следи и цените в Русе, като се преценява с тях. Той предвижда, че до края на седмицата цената сигурно ще се увеличи и най-ниската ще стане 0,80 лева за кг.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР