Цената на задължителната за шофьорите застраховка Гражданска отговорност тръгна надолу,

...
Цената на задължителната за шофьорите застраховка Гражданска отговорност тръгна надолу,
Коментари Харесай

Изненада: Цената на „Гражданска отговорност” пада, напук на прогнозите

Цената на наложителната за водачите застраховка „ Гражданска отговорност ” потегли надолу, вместо да се покачва, каквито бяха прогнозите при започване на годината. Поевтиняване се вижда през последните две седмици и е приблизително към 10% по отношение на края на миналата година.
Прочетете още
Брокерите чакаха покачване на наложителната застраховка след Нова година, на фона на спада на цените през 2022 година и възходящата инфлация в страната. През ноември Комисията за финансов контрол предложи повишаване на вноските, които застрахователите начисляват в полиците на своите клиенти и превеждат в два фонда, ръководени от КФН - Фонда за незастраховани МПС " и " Обезпечителен фонд ", което трябваше да докара до оскъпяване с общо 16 лева

Силната конкуренция на пазара и навлизането на нови сдружения се оказва основно за цената на полицата все още. Свалянето на цената от една компания, мигновено води спад и при другите. Прогнозите на брокерите обаче са, че въпреки всичко повишаване ще има през идващите месеци. Като съществени аргументи се акцентират инфлацията и мощното повишаване на  резервните елементи за колите, както и ремонтите, което от своя страна води до повишение на компенсациите.

Справка в онлайн калкулаторите сега демонстрира, че сумата, която би трябвало да приготвим за застраховка гражданска отговорност е сред 180-400 лв. според от стажа на водача, типът на колата, обитаемото място и определената компания. Отделните компании вземат поради също и мощността на колата, дали автомобилът е персонален или длъжностен и даже дали е с ляв или десен волан.

Например бърза инспекция за автомобил с пловдивска регистрация на водач с над 10 години стаж, каращ 15-годишен дизелов автомобил с мотор под 2 литра и до 150 конски сили излиза сред 160 и 250 лв. в случай че се заплати едновременно. За автомобил с мотор над 2 литра и до 170 к.с цените варират сред 190 и 310 лева При разсрочване на 4 равни месечни вноски сумата се оскъпява с сред 2 и 20 лв., според от застрахователната компания, която сме избрали. Масово обаче водачите избират да си заплащат на вноски, споделиха брокери пред TrafficNews.

Едно от главните неща, които дефинират цената на застраховката е възрастта на водача и историята на нарушаванията за последните пет години.

Тъй като младите водачи, по-често предизвикват произшествия и карат по-мощни коли, това са и два от главните фактори за установяване на цената на застраховката, описват още брокерите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР