Цената на водата в Перник няма да се увеличава, заяви

...
Цената на водата в Перник няма да се увеличава, заяви
Коментари Харесай

Караниколов обеща цената на водата в Перник да не се увеличава

Цената на водата в Перник няма да се усилва, съобщи в Перник министърът на стопанската система Емил Караниколов през днешния ден. По думите му на следващия ден локалното " В и К " ще излезе със мнение, че няма да подпише повишаването на цената на водата в Перник. Не може в спешно състояние, при което не се подава вода, тя да е по-скъпа, безапелационен е Караниколов.

Той добави също, че се приготвя нов график на водния режим, който до края на деня ще бъде възложен от " В и К " - Перник.

Притокът в язовир " Студена " е повишен с 20л/сек. вследствие на снеготопенето и подхванатите ограничения, заяви още министърът. По думите му наличният размер на водоема се резервира 2,6 млн. куб.м. Имахме няколко плана, с които искахме или да почистим земна маса, или да я трамбоваме, само че все още специалистите от " В и К " ни предизвестяват, че при такива дейности ще създадем замътяване, разяснява Караниколов. Той заяви също, че е взето решение на 10 местоположения по река Струма към Перник да се създадат сондажи. Те ще се употребяват при положение на нужда за доставка на вода.

Вероятно на следващия ден, или вдруги ден, ще се направи разбор за 48 часа на водосбора от пещерни извори. " Ще проследим за какъв брой време ще се възвърне водата, която ще изтеглим от изворите. Ако е толкоз бързо, колкото чакаме,ще можем да предприемем по-мащабни дейности ", уточни Караниколов. Още на 31 декември са пристигнали обещаните от държавното управление пари в община Перник и в този момент кметският екип прави възлаганията на обектите, добави министърът.
Караниколов добави, че ще се следи прецизно казусът с водата в пернишкия квартал " Църква ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР