Цената на водата няма да се повишава. Това каза в

...
Цената на водата няма да се повишава. Това каза в
Коментари Харесай

Петя Аврамова разкри предстои ли рязко поскъпване на водата

Цената на водата няма да се покачва. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова  Петя Аврамова Петя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 година Била е депутат от 42-то Народно във връзка изказванията, че поради въвеждане на съставния елемент за достъп до услугата в плана на Закон за ВиК услугите водата ще нарастне внезапно, а ВиК оператори ще бъдат национализирани.

Законът е качен за публично разискване, не е признат. Публикуван е, с цел да се съберат отзиви и мнения, да чуем всички заинтригувани страни, съобщи тя.

Законът не планува покачване на цената на водата. Цената се дефинира от КЕВР за всеки ВиК оператор въз основата на потвърдени разноски и бъдещи вложения. Мнението на 11-те ВиК оператора, които не са се включили към ВиК асоциацията, е, че цената на водата ще се увеличи. В огромната си част това са общини, които имат гравитачно снабдяване на вода. Но както тези, които живеят по-близо до АЕЦ "Козлодуй ", не заплащат по-малко за ток, по този начин и тези, които са по-близо до водоизточниците, не могат да заплащат по-малко за вода. Цената се заплаща солидарно от всички български жители, акцентира Аврамова.

Регионалният министър увери, че собствеността остава обществена и държавна. Няма по какъв начин да има национализация, тъй като собствеността на активите на ВиК операторите е общинска и държавна, разясни Петя Аврамова  Петя Аврамова Петя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 година Била е депутат от 42-то Народно.

По думите ѝ за следващата година са заделени повече средства за промяна на пътната маркировка. За понижаване на произшествията на пътя доста значим е човешкият фактор, хората би трябвало да се преценяват с пътната и метеорологичната конюнктура. Продължаваме подготовката за зимния сезон, сподели министърът.

Не сме спрели работата по автомагистралите и като строителство, и като процедури. Има заболели и карантинирани хора, само че даже и от у дома се стремим да администрираме процеса. Работи се и на "Струма " и на "Хемус ", и на пътя "Мездра-Ботевград ", уточни Аврамова.

Тя съобщи, че държавното сдружение "Автомагистрали " има седем контракта с Агенция "Пътна инфраструктура " и те са предоставени по Закона за публичните поръчки. Дружеството не превъзлага действия и не работи с подизпълнители, означи районният министър.

В отговор на въпрос за безводието, Петя Аврамова  Петя Аврамова Петя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 година Била е депутат от 42-то Народно уточни, че в Перник сега няма проблем с водоснабдяването, както беше по това време предходната година. Не по този начин стоят нещата в Североизточна България. Язовир "Камчия " има проблем с притока. Министерството на районното развиване и благоустройството следи деликатно следи този развой. Предприели сме дейности за язовирите "Порой " и "Ахелой " като аварийни водоизточници за Варна, сподели още Аврамова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР