Цената на труда на работещ във Франция е седем пъти

...
Цената на труда на работещ във Франция е седем пъти
Коментари Харесай

Трудът у нас е 10 пъти по-евтин от Дания

Цената на труда на работещ във Франция е седем пъти по-висока от тази на негов сътрудник в България, заяви френският в. "Фигаро ", цитирайки данни на Европейската статистическа работа Евростат за предходната година. След рецесията обаче разликата е намаляла.
Цената на труда е основен фактор за конкурентоспособността, който предприятията наблюдават извънредно деликатно и постоянно предопределя избора на дестинация за вложения, отбелязва френското издание. Публикуваните от Евростат данни удостоверяват огромната разлика сред страните от Европейски Съюз, макар че тя понижава, прибавя "Фигаро ".
Най-ниската междинна цена на труда (изключвайки работещите в земеделието или администрацията) в Европейски Съюз е в България, с 4,90 евро на час, следвана от Румъния с 6,3 евро.
Най-висока е цената на труда в Дания, с 42,50 евро на час. Средната цена на труда във Франция е тъкмо 36 евро на час.
През 2017 година цената на труда в Европейски Съюз е повишена с общо 2,3 на 100 в Европейски Съюз, и единствено с 1,9 на 100 в еврозоната. В еврозоната най-голямо е било покачването в Литва - с 9 на 100. В страните отвън еврозоната най-голямото покачване в цената на труда е маркирано в Румъния (увеличение от 17,1 на сто) и в България (12 на сто).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР