Цената на топлинната енергия може да се повиши с по-малко

...
Цената на топлинната енергия може да се повиши с по-малко
Коментари Харесай

Парното може да поскъпне от юли с по-малко от планираното

Цената на топлинната сила може да се увеличи с по-малко от все още на правените от енергийния регулатор планове, поради плануваното с повече поевтиняване на природния газ от юли, стана ясно от думите на ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов пред публицисти. Във вторник регулаторът разиска свалянето на цената на природния газ с 0.6 на 100, до момента в който плановете за повишаването на парното и топлата вода в страната приблизително с 4.5 на 100 са правени при сегашната по-висока стойност на синьото гориво.

Какво ще е финалното решение за цените на електрическата енергия, природния газ и топлоенергията КЕВР ще разгласи на 1 юли

Докладът на държавния газов снабдител " Булгаргаз " демонстрира, че напълно тъкмо е изчислено понижението на газа с 0.6 на 100, сподели Иванов. " Цената не се образува по настоящите цени било на втечнения газ или на международния пазар, а по формула, отчитаща деветмесечните промени на петролните деривати ", означи той в отговор на въпрос дали поевтиняването не е можело да е по-голямо поради спада на цените на втечнения природен газ на международните пазара в последните месеци.

Иванов добави, че въпреки смяната в цената на природния газ да е прекомерно малк, тя ще бъде отразена в решението на 1 юли за цените на топлинната сила и това ще продължава и идващите интервали, изключително при започване на отоплителния сезон.

От думите му стана ясно, че регулаторът счита да позволи на " Булгаргаз " понижението с 0.60 или с 27 стотинки на мегаватчас. Предложената цена за третото тримесечие на 2019 година е 44.90 лева./MВтч (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР