Цената на такива специалисти в целия свят остава постоянно висока,

...
Цената на такива специалисти в целия свят остава постоянно висока,
Коментари Харесай

DevOps инженерите – най-търсените и най-скъпи ИТ-та

Цената на такива експерти в целия свят остава непрекъснато висока, тъй като DevOps в никакъв случай не е била и няма да бъде подготвена методология за създаване и стартиране на програмен продукт

В света на програмирането DevOps инженерът е „ мулти-инструменталист ”, който в това време е разработчик, тестер, управител на планове и даже систематичен админ (снимка: CCO Public Domain)

През последните години DevOps остава най-значимата иновация в региона на методологията за създаване и стартиране на софтуерни артикули на пазара. Не е загадка, че точно DevOps експертите са най-високо платените ИТ-та. Уменията, които има подобен експерт, са от основно значение, изключително в интервал на тотална цифровизация.

Как се появи DevOps

Рязкото повишаване на потреблението на мобилни устройства докара до нови софтуерни условия. Според анализаторите на NetApp, цифровизацията дефинира скоростта на смяна: през идващите четири години броят на приложенията и услугите ще нарасне четири пъти по-бързо, в сравнение с през последните 40 години.

Компаниите би трябвало да се приготвят за бързото въвеждане на артикули на пазара и респ. за бързото решение на зараждащи проблеми за голям брой консуматори. През май 2018 година специалистите на Consumer Reports подлагаха на критика Tesla Model 3 за прекомерно дългото прекъсване. Проблемът беше решен единствено за девет дни благодарение на софтуерни актуализации, доставени посредством интернет.

Този образец е по-скоро изключение в сегашния интервал на развиване на технологиите и настройките към тях. В множеството организации създаването и употребата на системите постоянно са изолирани едни от други. В изследване, извършено от NetApp през второто тримесечие на 2018 година измежду 1000 ИТ експерти, 78,2% от респондентите са дали отговор с „ да ” на въпроса дали обособени екипи ръководят инфраструктурата в техните организации, от една страна, и интервенциите и създаването на приложения – от друга.

Целта на DevOps е да свърже тези два процеса в едно. Наборът от практики и методологии се усъвършенства от експерти, наречени DevOps инженери.

Какво вършат DevOps инженерите

Професията DevOps инженер става все по-търсена, а уменията, които има подобен експерт, са от основно значение. Това е изключително значимо в интервала на тотална цифровизация, защото главният фокус на DevOps инженера е внедряването на методологията DevOps.

В света на програмирането той е „ мулти-инструменталист ”, който в това време е разработчик, тестер, управител на планове и даже систематичен админ. Под ръководството на DevOps инженера се изписва първият ред от кода, а по-късно той управлява стартирането на готовото приложение.

Цената на такива експерти остава непрекъснато висока, тъй като DevOps в никакъв случай не е била и няма да бъде подготвена методология „ в кутия ”. Тя се трансформира непрестанно, както и самата цифровизация, заради което ролята на „ свободните художници ” в постигането на главните бизнес цели през последните години единствено нараства.

К ои компании се нуждаят от DevOps инженери

DevOps експертите са най-търсени в компании-гиганти на пазара, от време на време – по-рядко – те могат да бъдат открити и в междинния бизнес. Това се дължи на обстоятелството, че DevOps е необходим единствено когато са създадени доста приложения и се ръководят огромен брой сървъри. Съответно, заплатата на DevOps инженерите е задоволително висока, с цел да откаже малко дружество или започваща компания от наемането на подобен експерт.

Колко получават DevOps инженери те

Специалистите по DevOps се смятат за най-високо платените в промишлеността. Доклад на Puppet за 2017 година сочи, че междинното световно равнище на приходите на DevOps инженер варира сред $100-125 хиляди годишно. В Силициевата котловина наборът от практики е по-широк, както и компетенциите на DevOps инженерите и предстоящо заплащането там е по-високо, в сравнение с други места по света.

Как да използван DevOps

Ключов детайл на тактиката е методът на непрестанно консолидиране и доставка на софтуерни системи (Continuous Integration and Continuous Delivery, CI/CD). Процесът на внедряване и консолидиране на разнообразни софтуерни артикули би трябвало да бъде непрестанен. Тогава разработчиците ще могат да сплотяват в обединен репозитар и работните задачи, и съответните артикули.

Именно взаимната работа форсира внедряването на софтуера и търсенето на неточности, а всички зародили проблеми се вземат решение доста бързо. Ако автоматизирате тези процеси, основните чиновници ще имат още по-голяма независимост, което ще им разреши да насочат време и старания към тези детайли на разработка и тестване, които са свързани с по-големи отговорности, внимание и риск.

Признавайки, че основата на сполучливото внедряване на DevOps е архитектурата, специалистите предлагат да следвате облачна пътека на развиване. Според Никол Форсгрен, основен изпълнителен шеф на DevOps Research and Assessment (DORA), основаните в облака DevOps екипи 23 пъти по-често стават водачи. Най-ефективните от тях имат 46 пъти повече внедрявания на код и 2500 пъти по-бързо изминават пътя от вземането на решения до внедряване на продукта. Тази скорост разрешава на организациите да бъдат гъвкави, да удовлетворяват клиентите и да съблюдават нормативните условия.

Възможно ли е да станете DevOps инженер

ИТ експертите постоянно са изправени пред казуса с незадоволително необятни и незадоволително съвременни стратегии на просветителните институции. В университетите никой не преподава DevOps, просветителните стратегии не следват темпото на софтуерните промени, които от своя страна се форсират. На незадоволително равнище са и приложните науки. Изходът е да се работи в компания, която се интересува от развиването на своите чиновници и построяването у тях на необятен набор от пълномощия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР