Цената на т.нар. криминален преход не може и не трябва

...
Цената на т.нар. криминален преход не може и не трябва
Коментари Харесай

Гешев описа концепцията си за управление на прокуратурата като надграждане и промяна


" Цената на така наречен " престъпен преход " не може и не би трябвало да бъде плащана единствено и само от елементарните български жители и данъкоплатци " – това написа в Концепцията си за ръководство на прокуратурата единственият номиниран за идващ обвинител номер едно Иван Гешев. Вижданията си за развиването на държавното обвиняване през идващите седем години, които е развил на 32 страници, Гешев разказва като " надграждане и смяна ". В документа се приказва за организационни и структурни промени, нова наказателна политика и по-голяма гласност на резултатите от активността на прокуратурата, за бъде заплеснат " неверният извод за безконтролност на прокурора ", предава БНР.

Отговорност, бистрота и институционална придвидимост, самостоятелност и безпристрастност на прокурорите, справедливи и качествени следствия при съблюдаване на законите и Европейската спогодба за отбраната правата на индивида и главните свободи – това са част целите в оповестената Концепция за стратегическо ръководство на прокуратурата Иван Гешев.

Според Гешев за проблемите при осъществяването на конституционните функционалности на прокуратурата би трябвало да се приказва намерено и отговорно. А решаването им изисква организационни и структурни промени, които да бъдат подкрепени както от законодателната, по този начин и от изпълнителната власт. Висок стандарт за дейно и качествено правораздаване може да бъде реализиран, счита номинираният за обвинител номер едно, единствено с дейни дейности и старания в границите на градивния разговор и взаимоотношение с всички виновни институции, при отчитане на конституционно регламентираните им пълномощия + дейното съдействие и партньорство със съсловните и неправителствените организации, медиите и просветителните институции.

В концепцията си Иван Гешев изброява реализирано дотук, което счита да надгражда, с цел да бъде нормализирано то, тъй че да подсигурява необратимия резултат на промените дотук.

Заместникът на Сотир Цацаров е уверен, че „ че шеф на магистратите са българските жители и те – магистратите, са длъжни да им дадат предстоящата правдивост ". " Липсата ѝ няма по какъв начин да бъде обяснена или оправдана с нищо, още по-малко с буквата на закона “, написа в концепцията си Иван Гешев и се афишира за законодателни промени, които да дадат " нови принадлежности за обществено показване на резултатите от активността на Прокуратурата, най-много по делата за корупция, проведена и битова престъпност, към които е фокусирано публичното внимание ".
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР