Цената на суровия петрол продължава да пада на международните пазари.

...
Цената на суровия петрол продължава да пада на международните пазари.
Коментари Харесай

Цената на суровия петрол продължава да пада

Цената на суровия нефт продължава да пада на интернационалните пазари. За последните 2 месеца междинната цена на нефта е паднала с близо 20 $. В същото време на колонките у нас  отчитаме приблизително с 15 стотинки по-ниски цени на бензина и дизела.

За да спести от гориво, преди две години Даниела си е купила дребна и икономична кола.

„ За да си изпълня резервоара отиват към 110 лв., което ми стига за месеца, тъй като колата ми е икономична. Но за по-големите коли е много-скъпо ”, споделя тя.

Според нея колата ѝ в градски условия харчи доста по-малко от множеството коли. Това обаче не я избавя от ежемесечното търсене на бензиностанцията с най-ниска цена.

За последните 2 месеца междинната цена на суровия нефт - основен съставен елемент в направата на бензин и дизел, е паднала с близо 20 $ на барел. За същият интервал цената на колонката е спаднала с 15 стотинки. Според специалисти, до празниците цените ще паднат още

„ За празниците ще виждаме цени в диапазона на 2.40 до 2.60 макс на колонката за светли горива ”, споделя Димитър Хаджидимитров, притежател на верига бензиностанции.

По думите му при внезапен спад в цената на суровия нефт лишава време това да се отрази на колонката, тъй като първо би трябвало да се изчерпят количествата, купени по-скъпо, съобщи Нова тв.

Според енергийният специалист Мартин Владимиров цената, на която рафинерията в Бургас продава горива на бензиностанциите е повишена, имайки поради по-ниските цени на съветския нефт, който България към момента има право да употребява.

„ Цената на суровия нефт е ниска, само че крайните цени не са, все едно компанията е употребила естествен нефт на междинна европейска цена.

Към момента съветския нефт е със приблизително 12 $ по-евтин от европейския.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР