Цената на среброто ще продължи да се покачва в контекста

...
Цената на среброто ще продължи да се покачва в контекста
Коментари Харесай

Започва ли нов цикъл на покачване на цената на среброто?

Цената на среброто ще продължи да се повишава в подтекста на политиките на централните банки по света, което ще трансформира благородния метал в още по-добър вид при избора на актив за запазване на цената, показва нов отчет на Endeavour Silver. Спрямо същия интервал на предходната година неговата стойност се е покачила с съвсем 30%, до 18,06 $ за тройунция, достигайки до тригодишен връх, като позитивната динамичност в цената му е извънредно присъща за интервали на рецесии. Преди Голямата криза цената на среброто се движеше под 15 $ за тройунция, само че след срутва на стопанската система тя набъбна до малко над 48 $ за тройунция през 2011 година, напомнят от институцията.

Техният разбор показва, че количествените удобства, провеждани от централните банки по света, са довели до раздуване на световната задлъжнялост, която към края на предходната година доближава 250 трилиона $ на международно ниво, както и до основаване на стопански балони. " Евтините и изобилни пари доведоха до основаването на бичи пазар във всеки един бранш, като се изключи пазарите на благородни метали ", показват анализаторите. " Светът е залят от невиждани количества валута и тези долари могат да се употребяват за лимитирано количество артикули. Исторически видяно е единствено въпрос на време, преди цената на тези артикули да се изстреля, заличавайки покупателната дарба на всеки $. "
От Endeavour Silver настояват, че на пазарите се следят четири трендове, които ще доведат до " съвършената стихия " във връзка с цената на среброто в бъдеще:

1. Фючърсите на среброто

Според анализаторите, при елементарната търговия спекулаторите залагат на дълги позиции, а търговците - на къси. Те настояват, че когато техните позиции се изравнят, както демонстрират последните отчети на Комисията за търговията на стокови фючърси на Съединени американски щати, това е знак за огромно повишаване на цената на метала.

2. Разликата в цените на златото и среброто

" С намаление на разликата сред цените на златото и среброто (т.е. с компресирането на нормата), историята демонстрира, че може да се чака огромен растеж на цената на среброто ", написа в отчета. Понастоящем нормата е на високи нива, което за специалистите от Endeavour Silver значи, че скоро може да се чака превръщане, а то от своя страна ще е знак за покачването на цената на среброто.

3. Оскъдността на метала

В отчета се показва, че макар възходящото значение на среброто като инвестиция и търсенето му от страна на промишлеността, производството му на световно ниво се намалява. Това се поддържа от последните данни на Silver Institute, съгласно които международният рандеман на благородния метал е понижен oт 876,9 милиона тройунции през 2017 година до 855,7 милиона тройунции през 2018 година В отчет на института, оповестен при започване на лятото, се отбелязва, че за пръв път от 2015 година насам търсенето на сребро е повишено до 1,03 милиарда тройунции.

4. Търсенето в производството

Среброто е значим материал за слънчевите технологии, а 56% от цялото търсене на благородния метал идва от промишлеността. С възходящото търсене на възобновими енергийни източници, както и на други артикули, в които се употребява среброто, неговата стойност неизбежно ще продължи да пораства, позволяват от компанията. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР