Цената на шофьорските курсове може да стигне и дори да

...
Цената на шофьорските курсове може да стигне и дори да
Коментари Харесай

Удря ни голяма секира с цената на шофьорските курсове

Цената на шофьорските курсове може да стигне и даже да надмине 1000 лв., реши работна група в Министерството на образованието и науката, оповестява "Труд ".
Прието бе предложение на Държавната организация за сигурност на придвижването по пътищата часовете за кормуване да се усилят от 31 на 42, което автоматизирано покачва и парите, които би трябвало да заплащат българските младежи и техните родители. Себестойността на един образователен час по кормуване излиза към 25 лева и нарастването на курсовете ще е с над 270 лева
В момента те костват от 580 до 750 лева Представители на Института за пътна сигурност са били срещу, напуснали са съвещанието на работната група и не са взели участие в гласуването, което основава опасности по пътищата да излязат огромна група водачи без брошура.
„ Необяснимо е, че това решение се взема по отчет от Държавната организация. Ние настоявахме тя да бъде основана, само че не за да постанова спомагателни компликации и да основава опасности за хората “, сподели Богдан Милчев, началник на Института.
Последната дума обаче ще има министъра на образованието Красимир Вълчев, който би трябвало да издаде разпоредба, с цел да влезе в действие препоръчаната от работната група смяна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР