Цената на санитарните материали, които ни предпазват от коронавирус, да

...
Цената на санитарните материали, които ни предпазват от коронавирус, да
Коментари Харесай

Адвокат Марковски каза какви са правата на хората, нарушаващи карантината

Цената на санитарните материали, които ни защищават от ковид, да се дефинира както цената на медикаментите. За това моли юрист Марин Марковски пред btV радио.

„ Кои маски подсигуряват, че няма да се заразиш? Никой не споделя и не демонстрира коя е маската, която резервира притежателя ѝ от заразяване. Къде е смисълът да слагаш една маска за камуфлаж да не те глобяват служителите на реда, когато тя не ти прави работа?, пита се той.

Адвокат Марковски разяснява и спекулата със санитарни материали: „ Искам да кажа нещо, което не се направи, няма и да се направи и последствията са и грозни, и рискови.

Въпросът е със закупуването в огромни количества от хора, които могат да си го разрешат, на санитарни материали - алкохол, маски, защитни дрехи, специфични дезинфектанти.

И когато това се купи за да се продаде на доста по-висока цена, към този момент поврежда също хората и пречи на битката с епидемията. “, добави юристът.

Марковски изясни какво се случва с хората, които не съблюдават карантината. „ Съгласно закона не е належащо всеки, който бъде упрекнат, да бъде задържан.

Възможно е да му се наложи гаранция или по-лека мярка, само че във всички случаи той към този момент е обвинен в едно постоянно наказателно произвеждане.

Неговите права са лимитирани от закона, тъй като това е рационално и належащо за приключването на това наказателно произвеждане ", сподели той.

Според него хората би трябвало да знаят, че наказателното произвеждане ще завърши с обвинителен акт в 99 на 100 от случаите.

"Обвинителният акт, импортиран в съда, значи наказание. Осъждането може да е условна присъда, може да са пробационни ограничения, само че този човек към този момент е осъждан. Звучи грозно, неприятно, малко трудно, заплашващо.

Само, че това е безусловно належащо. Когато обещано човешко деяние е толкоз неприятно, че поврежда хората към него и по някой път този, който нарушава правилото, е належащо да има отбрана това да не става “, сподели още Марковаски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР