Цената на природния газ за ноември няма да се повиши,

...
Цената на природния газ за ноември няма да се повиши,
Коментари Харесай

Шефът на КЕВР: Газът за ноември няма да поскъпне

Цената на природния газ за ноември няма да се увеличи, или повишаването ще бъде доста по-малко от тези 12%, които предвижда " Булгаргаз ". Това съобщи ръководителят на КЕВР Иван Иванов пред публицисти.

Той съобщи,че прогнозата на публичният снабдител е много далечна, а трендовете на нидерландската борса TTF са с тренд надолу. Той повтори, че повишаването с 12 на 100 по отношение на препоръчаната за октомври цена е далечна прогноза.

Иванов съобщи, че е получил писмото на работодателите, с което се възразява против ширещи се желание евтиният
азерски газ да е за топлофикациите, а за бизнеса да оставал скъпия. Той бил прочут,че ще получи и още мнения.

Затова щял да се обърне към сътрудниците си в регулатора да не се бърза с промени в наредбата за цените на газа, а това да стане след разговор със заинтригуваните и счита, че ще се реализира решение.

По мотив искане за обезщетения за газа ръководителят на КЕВР означи, че от началото на годината бизнесът
получава обезщетения за цените на тока, обезщетения за газа не са планувани, решение за това можело да се вземе единствено след решение на Народното събрание.

По мотив изземването на свръхпечалбите на енергетиката, той съобщи, че и в този момент се лишават парите на АЕЦ " Козлодуй ", НЕК и Топлоелектрическа централа " Марица-изток. Еврокомисията предложила да се лишават свръхпечалбите на всички производители на електрическа енергия и отчисленията да отиват във фонд за подкрепяне на битовите консуматори и дребния бизнес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР