Цената на природния газ за месец юни да бъде в

...
Цената на природния газ за месец юни да бъде в
Коментари Харесай

КЕВР: Цената на газа от 1 юни ще спадне с още 1,7%

Цената на природния газ за месец юни да бъде в размер на 21,97 лева./MWh, предложиха от Комисията за електрическо и водно контролиране /КЕВР/.

В съпоставяне с настоящата цена за месец май 2020 година в размер на 22.35 лева./MWh понижението е с 0,38 лева./MWh или с 1,70 %.

„ Предложената цена в размер на 21,97 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), включва цена на природния газ на вход на газопреносните мрежи, съставния елемент по член 17, алинея 6 от НРЦПГ за активността „ социална доставка “ в размер на 0,79 лева./MWh и съставния елемент по член 11а, алинея 2 от НРЦПГ в размер на 0,17 лева./MWh, покриваща разноските на „ Булгаргаз “ ЕАД за предпазване на количества в подземното газово вместилище „ Чирен “ в осъществяване на отговорности по Плана за деяние при изключителни обстановки “, декларират от КЕВР.

В цената на природния газ не са включени цени за достъп и транспорт през газопреносната мрежа, избрани по реда на Методиката за установяване на цени за достъп и транспорт на природен газ през газопреносните мрежи, благосъстоятелност на „ Булгартрансгаз “ ЕАД, които клиентите следва да заплащат на крайните доставчици, показват от регулатора.

Представителят на „ Булгаргаз “ Иван Иванов, шеф на Управление „ Лицензионна активност и търговия с природен газ “, съобщи, че отчетът отразява обективно информацията, обвързвана с образуването на цената на природния газ от 1 юни 2020 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР