Цената на природния газ вече се определя за мегаватчас, а

...
Цената на природния газ вече се определя за мегаватчас, а
Коментари Харесай

Цената на природния газ вече се определя за мегаватчас, а не за кубически метър

Цената на природния газ към този момент се дефинира за мегаватчас, а не за кубически метър. Услугите „ систематизиране “ и „ доставяне “, които са част от крайната цена на синьото гориво за потребителите, също се дефинират в енергийни единици (МВтч).

Промяната се отнася само до метода на пресмятане и няма да повлияе на нито една от съставените елементи в крайната цена на газа за клиентите на „ Овергаз Мрежи “. "Овергаз " доставя сила на своите клиенти, която в целия свят се мери в енергийни единици, като мегаватчасове, а не в единици за размер, като кубически метри. показват от сдружението.

Отчетените количества газ от измервателните им устройства ще се преизчисляват от кубически метри в мегаватчасове. Фактурирането на потребеното количество синьо гориво също ще бъде в енергийни единици, като това няма да се отрази на сметките на потребителите на газ.

С смяната се съблюдават наредбите на признато от Комисията за енергийно и водно контролиране изменение в разпоредба. С решението си за цената на газа от 01.01.2019 година Енергийният регулатор дефинира цените на природния газ при продажба от крайните доставчици само в енергийни единици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР