Цената на природния газ в момента е висока или е

...
Цената на природния газ в момента е висока или е
Коментари Харесай

Цената на природния газ е нелогично увеличена, смята новият шеф на борда на Булгаргаз |

Цената на природния газ сега е висока или е по-скоро увеличена по метод, който не наподобява логически, вследствие на политиката, която е водена, заяви по bTV новият ръководител на Съвета на шефовете на Булгаргаз Иван Топчийски.

Тя може да е прекомерно консервативна или прекалено агресивна. Важно е да забележим какви са презумпциите при формирането ѝ и нарастването да бъде плавно и разследване на всички благоприятни условия, изясни той. 

По думите му първата задача на борда ще е оперативна: " да забележим какво е положението, редом са стратегическите стъпки, те ще бъдат направени дружно с министерството на енергетиката, с премиера ", разяснява ръководителят на борда идните договаряния за нов контракт с  " Газпром ". Говорим за разнообразни равнища на връзка - комерсиална, политическа, дипломатическа, заяви той.

Дали е взето в петък вечерта или в понеделник, няма значение.
Важно е какво ще се прави занапред, категоричен бе Иван Топчийски.

" Наясно съм, че има обстоятелства и условия, които навеждат принципала, както и министъра, към
това да смятам, че цената на газа не е оптимална и за подобен публично важен проблем да се
търси решение ", сподели Топчийски, само че разясни, че вписването не е реалност и членовете на новия ръб
не са влезнали в функциите си все още.

На въпрос за опита му в бранша той отговори, че е отидирал към сдружения, в това число и " Булгаргаз " през интервала 2005-2008 година и съгласно него ролята му ще е обвързвана с финансите, администрацията, човешките запаси.

По мотив работата на новият изпълнителен шеф Людмил Йоцов в " МЕТ енерджи ", Топчийски съобщи, че не е осведомен за връзките на компанията, в която е работил господин Йоцов с " Газпром ". Нормално е, когато той е имал в работа в промишлеността, в търговията с газ и сила, да е имал и допирни точки с някой от доставчиците. Не мисля, че е бил на позицията, която да създава конфликт на ползи, счита той.

Другият нов член на борда Анжела Славова е била 21 г. правист на " Булгаргаз ", Йоцов е бил финансов шеф на компанията, преди да заеме позиции в други компании.

Запитан за опита на Антон Адамов (един от новите членове в борда б.р.) в ръководството на дискотека и нощни клубове, Топчийски съобщи, че да, това се изтъква в неговия профил, но когато се събрали и говорили се подчертало по-скоро върху опита му в бранша на енергетиката и     управлението на енергийни планове.

" Една от главните задания ни е да има бистрота, предвидимост, успеваемост в управлението на тази компания. Гледайки обратно във времето измененията в цените пораждат някои въпроси - 
до каква степен рационални и разумни са те. И първата задача, която имаме е да преценим дали решенията, които са вземани в компанията са прекомерно консервативни, прекомерно нападателни и дали могат да бъдат по-балансирани. Ние би трябвало да влезем, да проучим документите, да преценим до каква степен са издържани и дали могат да бъдат усъвършенствани ", сподели Топчийски.

Той отхвърли да разяснява дейностите на предходното управление с аргумента, че сега се ивзършват инспекции.

По негова предварителна информация имало вид да се получава повече азерски газ. Вариантът бил приемане на газа на разнообразни точки, само че било значимо и да се усъвършенства микса, като се употребява газът от хранилището в Чирен, азерски газ и доставките от " Газпром ".

" Дори да приемем, че количествата са такива, каквито са, може да се направи огромна разлика за крайния консуматор, тъй като имаме и контролиран пазар, имаме и пазар, който е свободен “, заключи Иван Топчийски.


а с Гърция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР