Цената на природния газ в Европа се повиши с 8,6

...
Цената на природния газ в Европа се повиши с 8,6
Коментари Харесай

Цената на природния газ в Европа скочи, международните борси се сринаха

Цената на природния газ в Европа се увеличи с 8,6 % след признаването от Русия на независимостта на самопровъзгласилите се Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР), демонстрират данните на интернационалната борса ICE.

Стойностите на мартенските фючърси на хъба TTF в Нидерландия се покачиха до над 930 $ за 1000 куб. метра природен газ. Към 9:40 часа българско време цената е 78,80 евро за мегаватчас, само че при започване на деня доближи 80 евро. Вчера борсата затвори на цена от 72,56 евро за мегаватчас.

Междувременно световните фондови показатели и фючърсите в Съединени американски щати паднаха, до момента в който фючърсите на суровия нефт се повишиха, заяви Wall Street Journal.

В Азиатско-Тихоокеанския район референтните показатели в Австралия, Южна Корея, Япония и Хонконг изгубиха с сред 1 и 2%, съобщи bloombergtv.

Инвеститорите се тормозят, че спорът сред Русия и Украйна, както и засиленото напрежение сред Москва и Запада може да наруши доставките на нефт и някои други основни първични материали. Това би могло в допълнение да подтикне централните банки да работят по-агресивно, с цел да овладеят инфлацията.

До ранния следобяд във вторник в Хонконг фючърсите на показателя Nasdaq-100 се търгуваха надолу с към 2%, до момента в който тези върху S&P 500 спаднаха с 1,4%, което допуска, че американските акции могат да бъдат подложени на напън. Пазарите в Съединени американски щати бяха затворени в понеделник за Деня на президентите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР