Цената на природния газ на борсите в Европа тази сутрин

...
Цената на природния газ на борсите в Европа тази сутрин
Коментари Харесай

Цената на газа хвръкна с 40%

Цената на природния газ на тържищата в Европа тази заран внезапно скочи, откакто стана ясно, че съветски войски са навлезли в Украйна. Скокът е с 40% по отношение на цените от през вчерашния ден.

По последни данни цената на природния газ в Европа скочи по фючърсите за март скочи до 1400 $ за 1000 кубически метра, заяви Интерфакс.

При състояние, че цената при затваряне на търговията през вчерашния ден беше 1041 $ за 1000 кубически метра, по данни от борсата ICE Futures.

Средната цена за TTF от началото на февруари е на равнище от 901 $ за 1000 кубически метра.

Транзитът на съветски газ през Украйна все още продължава както нормално, оповестиха от " Газпром " за Интерфакс.

Историческият връх на цената на газа беше подложен през декември 2021 година, когато цената ми за малко надвиши 2000 $ за 1000 кубически метра.

А през вчерашния ден, откакто Германия съобщи, че ще спре узаконяването на газопровода " Северен поток 2 ", някогашният съветски президент и министър председател Дмитрий Медведев, който продължава да бъде много доближен до президента Путин, написа в " Туитър ": Добре пристигнали в новия свят, където европейците скоро ще би трябвало да заплащат по 2000 евро за 1000 кубически метра природен газ ".

Руският президент Владимир Путин съобщи през вчерашния ден, че Русия ще продължи непрекъснатите доставки на природен газ за международните пазари.

Трябва да се има поради, че Европа обезпечава към 40% от потребностите си от газ от Русия.

ТЕМА преди 5 минути 0 преди 10 минути 160 преди 18 минути 247
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР