Цената на природните бедствия в световен план е достигнала през

...
Цената на природните бедствия в световен план е достигнала през
Коментари Харесай

Загубите от глобални природни бедствия през 2017-а са достигнали рекордните 144 млрд. долара

Цената на естествените бедствия в международен проект е достигнала през предходната през 2017 година рекордни 144 милиарда $ (около 117 милиарда евро), се показва в изследване на една от най-големите застрахователни и презастрахователни компании в света Swiss Re.

Според същия разбор цели 92 милиарда $ от тези загуби са породени от трите урагана - " Харви ", " Ирма " и " Мария ", които опустошиха някои от Съединените щати и Карибите в края на лятото и през есента на предходната година. Това се равнява на към 0,5% от Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати и се оказва " най-скъпият " сезон на ураганите в Северния Атлантически океан от 2005 година насам.

Шефът на компанията, отговарящ за злополуките, Мартин Бертог предизвести, че застрахователите по целия свят би трябвало да бъдат готови за още години напред на многочислени тежки урагани.

" Това е значимо от позиция на ръководството на риска, защото ще помогне на застрахователите, а в последна сметка и на обществеността, да бъдат по-добре готови за сходни събития в бъдеще ", уточни Бертог, представен от организация Франс прес.

Застрахователят Swiss Re също по този начин разказа 2017-а като " рекордна година за горските пожари ", които са довели до застрахователни загуби в размер на цели 14 милиарда $ (също рекордна сума). Най-тежките вреди от горски пожари са настъпили в Съединените щати и Канада, като и Португалия също е претърпяла " неконтролируеми " горски пожари, породени от високи температури и мощни ветрове.

Франс прес припомня, че многочислени застрахователи оповестяват за тежки финансови загуби, свързани с редица естествени катаклизми през предходната година.

Според Swiss Re естествените и бедствията, породени от индивида, са провокирали през 2017-а година стопански загуби за общо 337 милиарда $, което е съвсем двойно повече от вредите през 2016-а година.

Експертите споделят, че отрицателното въздействието от климатични бедствия като урагани, стихии, горещи температурни талази и рискови превалявания се усилва в сходство с прогнозите за климатичните промени. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР