Цената на природните бедствия в световен план е достигнала през

...
Цената на природните бедствия в световен план е достигнала през
Коментари Харесай

Загубите от природни бедствия през 2017 година са достигнали рекордните 144 млрд. долара

Цената на естествените бедствия в международен проект е достигнала през предходната през 2017 година рекордни 144 милиарда $ (около 117 милиарда евро), се показва в изследване на една от най-големите застрахователни и презастрахователни компании в света Swiss Re, предава БНР.

Според същия разбор, цели 92 милиарда $ от тези загуби са породени от трите урагана - "Харви ", "Ирма " и "Мария ", които опустошиха някои от Съединените щати и Карибите в края на лятото и през есента на предходната година. Това се равнява на към 0,5% от Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати и се оказва "най-скъпият " сезон на ураганите в Северния Атлантически океан от 2005-а година насам.

Шефът на компанията, отговарящ за злополуките, Мартин Бертог предизвести, че застрахователите по целия свят би трябвало да бъдат готови за още години напред на многочислени тежки урагани. "Това е значимо от позиция на ръководството на риска, защото ще помогне на застрахователите, а в последна сметка и на обществеността, да бъдат по-добре готови за сходни събития в бъдеще ", уточни Бертог, представен от организация Франс прес.

Застрахователят Swiss Re също по този начин разказа 2017-а като "рекордна година за горските пожари ", които са довели до застрахователни загуби в размер на цели 14 милиарда $ (също рекордна сума). Най-тежките вреди от горски пожари са настъпили в Съединените щати и Канада, като и Португалия също е претърпяла "неконтролируеми " горски пожари, породени от високи температури и мощни ветрове.

Франс прес припомня, че многочислени застрахователи оповестяват за тежки финансови загуби, свързани с редица естествени катаклизми през предходната година.

Според Swiss Re естествените и бедствията, породени от индивида, са провокирали през 2017-а година стопански загуби за общо 337 милиарда $, което е съвсем двойно повече от вредите през 2016-а година.

Експертите споделят, че отрицателното въздействието от климатични бедствия като урагани, стихии, горещи температурни талази и рискови превалявания се усилва в сходство с прогнозите за климатичните промени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР