Цената на петрола в понеделник сутринта продължава да спада, обновявайки

...
Цената на петрола в понеделник сутринта продължава да спада, обновявайки
Коментари Харесай

Цената на петрола падна до $75 за барел

Цената на петрола в понеделник сутринта продължава да спада, обновявайки минимуми в котировките от началото на май. Участниците на пазара се притесняват, че страните от ОПЕК маже през юни да усилят добива на суровината, с цел да компенсират възможни опасности в доставките, свързани с Иран и Венецуела.

Днес сутринта котировките за юлските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures поевтиняха с $1,35 (1,77%) - до $75,09 за барел.

Американският пример WTI с доставка юли на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се търгува по $66,22 за барел, спадайки с $1,66 (2,45%).

През миналата седмица двете еталонни марки за първи път поевтиняха от месец насам. Само в петък Brent загуби от цената си $2,35 (3%), до $76,44 за барел, а WTI - $2,83 (4%), до $67,87 за барел

Според разнообразни оценки участниците в пакта ОПЕК+ може да усилят долива от300 хиляди до 1 милион барела на денонощие.

Юнското съвещание на ОПЕК заслужава голямо внимание - на него ще види битката сред " ястребите " и " гълъбите " за позиции на пазара, означават анализаторите.

Според данните на Baker Hughes, броят на настоящите сондажни уреди в Съединени американски щати през предходната седмица са нарастнали с оптимални от февруари темпове. Те са се нараснал с 15 - до оптималните от три година 859 дейни сондажа.

По публични данни на енергийното министерство добивът в Съединени американски щати е достигнал 10,73 млн. барела на денонощие.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР