Цената на петрола в четвъртък сутринта поевтинява след ръст от

...
Цената на петрола в четвъртък сутринта поевтинява след ръст от
Коментари Харесай

Цената на петрола в четвъртък сутринта поевтинява слабо


Цената на петрола в четвъртък сутринта поевтинява след растеж от 2-3 % по-рано след публикуването на данните на министерство на енергетиката на Съединени американски щати за намаляване на запасите от горива в страната, сочат данните от търговията.

Стойността на септемврийския фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures понижава до 77,45 $ за барел.

Фючърсът за август за петрола вид WTI спада до 72,44 $ за барел.

Според данните от предходната сесия Brent нарастна с 1,31 $ или 1,7 % до 77,62 $ за барел, а WTI с 2,23 $ или 3,2 % - до 72,76 $ за барел, което е най-високото равнище от 26 ноември 2014 година Във вторник за пръв път WTI приключва търговията на равнище от над 70 $ за барел.

В четвъртък сутринта пазарът на процедура започва с промяна, откакто новите данни за запасите от нефт в Съединени американски щати провокираха значителен растеж на цените на черното злато. Това е най-резкия спад от 2016 година

Според данните, комерсиалните ресурси от нефт в Съединени американски щати за предходната седмица са спаднали с 9891 хиляди барела – до 416,636 млн. барела, сочат данните от седмичния доклад на министерство на енергетиката на Съединени американски щати.

Влияние върху пазара продължава да играе новината за желанията на Съединени американски щати да убедят съдружниците си да прекратят изцяло вноса на нефт от Иран до 4 ноември. Сега Иран експортира 2,4 млн. барела нефт дневно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР