Цената на петрола в четвъртък се понижи след призива на

...
Цената на петрола в четвъртък се понижи след призива на
Коментари Харесай

Цената на петрола демонстрира устойчивост


Цената на петрола в четвъртък се намали след апела на американския президент Доналд Тръмп към ОПЕК да се погрижи за спад на петролните стойности.

Според данните от търговията на 20 септември цената на ноемврийския контракт за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон се намали с 0,7 $ или 0,88 % – до 78,7 $ за барел.

Октомврийският фючърс за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) поевтиня с 0,32 $ или 0,45 % до 70,8 $ за барел. Ноемврийският контракт се намали с 0,45 $ (0,64 %) - до 70,32 $ за барел.

Тази заран петролният пазар показва резистентност. Стойността на ноемврийския фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран се котира при цена от 78,85 $ за барел.

Фючърсът за ноември за петрола сот WTI на NYMEX е на цена от 70,31 $ за барел.

„ Монополистът ОПЕК би трябвало на мига да смъкна цената на петрола “, написа Доналд Тръмп в Twitter” “ Ние пазиме страните от Близкия Изток, без нас те не биха били дълго време в сигурност, само че все пак не престават да се стремят към все по-високи и по-високи цени на петрола. Ще запомним това “, се споделя в туита на американския президент, представен от организациите.

През седмицата организация Bloomberg заяви, базирайки се на свои източници, че Саудитска Арабия е подготвена да допусне покачване на цените, само че в близко бъдеще, до момента в който пазарът се приспособи към американските наказания във връзка с Иран.

Тези дни следва среща на комисията за мониторинг на ОПЕК+ в Алжир, на която обаче няма да участва министърът на петрола на Иран Бижан Зангане. В четвъртък той съобщи, че Техеран ще наложи несъгласие на всички решения на ОПЕК, които ощетяват интереса на Иран.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР