Цената на петрола се намира на червена територия в сряда

...
Цената на петрола се намира на червена територия в сряда
Коментари Харесай

Увеличението на американските запаси дръпна надолу цената на петрола

Цената на петрола се намира на алена територия в сряда заран на фона на известия за растеж на американските запаси и упования за по-слабо търсене.

Американският лек недопечен нефт West Texas Intermediate (WTI) поевтинява с 0,22% до 66,89 $ за барел малко преди 10 ч. българско време.

От своя страна интернационалният бенчмарк Брент остана без забележителна смяна със спад на цената от минималните 0,03% до 72,44 $ за барел.

Американските запаси от „ черно злато “ са нарастнали с 3,7 млн. барела в седмицата до 10 август, като към този момент са в размер на 410,8 млн. барела, обявиха от частната индустриална група American Petroleum Institute (API). Само запасите в оборудването за доставки в Къшинг, Оклахома са се нараснали с 1,6 млн. барела.

„ Цените на петрола... се намалиха, откакто данните за наличността на API демонстрираха ненадейно нарастване на суровия нефт предходната седмица “, уточни Уилям Олафлин, капиталов анализатор към австралийската компания Rivkin Securities.

Официалните данни на Вашингтон за петролните запаси на страната се чака да бъдат оповестени по-късно в сряда.

Настроенията на пазара са помрачени и от утежняването на стопански прогнози, които могат да стартират да се отразяват върху търсенето на „ черно злато “, считат търговци.

Основният знак на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), който включва западните развити стопански системи плюс Китай, Индия, Русия, Бразилия, Индонезия и Южна Африка, означи растеж през януари, само че по-късно се намали под прогнозите през май и юни.

Обемът търгувани артикули в международен мащаб също се повиши до съвсем 5,7% на годишна база, само че по-късно спадна съвсем на половина до под 3% до май, по данни на холандската Служба за разбор на икономическите политики.

От изследователската компания BMI Research обявиха, че петролните пазари ще имат усложнения с намирането на посока, защото „ несигурността както от въздействието върху доставките на иранските наказания, по този начин и ескалиращото комерсиално напрежение сред Съединени американски щати и Китай продължава “.

Междувременно цената на златото също се намалява с 0,46% до цена от 1195,20 $ за тройунция минути след 10 ч. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР