Цената на петрола продължи да расте и днес, след като

...
Цената на петрола продължи да расте и днес, след като
Коментари Харесай

Цената на петрола отново прехвърли 120 долара за барел

Цената на петрола продължи да пораства и през днешния ден, откакто Саудитска Арабия увеличи цените на своите доставки за юли и даде да се разбере, че пазарът остава под напрежение макар съглашението от предходната седмица на страните от ОПЕК+ да усилят добива с повече от по-рано контрактуваното, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море набъбнаха с 91 цента, или 0,8 на 100, до 120,63 $ за барел. По-рано денем цената беше достигнала до 121,95 $.

Американският лек недопечен нефт нарастна с 93 цента, или 0,8 на 100, до 119,80 $ за барел, а по-рано денем доближи тримесечен връх от 120,99 $.

Саудитска Арабия повишава за юли формалната продажна цена (OSP) на своя вид " арабски лек " за Азия до 6,50 $ награда по отношение на междинната стойност на референтните индикатори в Оман и Дубай при награда от 4,40 $ през юни, заяви през вчерашния ден държавната петролна компания " Арамко " (Aramco). Юлската награда е най-високата от май до момента поради опасенията, че можа да има проблеми на съветските доставки.

Повишението идва макар решението на страните от ОПЕК+ да покачат през юли и август добива с 648 000 барела на ден, което е над 50 % повече от по-рано плануваното.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР