Цената на парното няма да се вдига през януари, а

...
Цената на парното няма да се вдига през януари, а
Коментари Харесай

Кремен Георгиев: Цената на парното няма да се вдига през януари, а през лятото

Цената на парното няма да се подвига през януари, а през лятото. Това заяви Кремен Георгиев, ръководител на Асоциацията на топлофикационните дружества  пред bTV. 

Той добави, че огромна роля играе цената на газа в Чирен, само че самото синьо гориво от газохранилището не може да зареди цялата страна, а е един тип буфер.

От своя страна заместник-председателят на Българската газова асоциация Кирил Темелков съобщи, смяна в цената на газа ще има във връзка със закупеното количество синьо гориво след Нова година. Съществена смяна не чакам на цената на газа, сподели Темелков.

Топлофикациите дават най-голямо отражение върху потреблението, само че азерският газ влиза с цялостно количество в микса от синьо гориво. на дневна база азерският газ не е толкоз огромен в микса, колкото през лятото поради по-високото ползване през зимата, разяснява Темелков. 

" За страдание никакви обезщетения не се разясняват във връзка с крайните консуматори на приуроден газ, само че каквото е изменението на цената на природния газ, такова ще бъде и изменението за крайните консуматори ", безапелационен бе той. Темелков чака да бъде по-малко от 40% чувството на крайните консуматори за цената на синьото гориво. 

3% от общите семейства са газифицирани в страната, само че основна част от тях към този момент са в София.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР