Цената на паладия в Ню Йорк достигна рекордно ниво в

...
Цената на паладия в Ню Йорк достигна рекордно ниво в
Коментари Харесай

Цената на най-скъпия метал се покачи до нов рекорден връх

Цената на паладия в Ню Йорк доближи рекордно равнище в очакване да се запазят проблемите с доставките на скъпия метал. Неговата стойност към този момент няколко месеца се задържа по-висока от тази на златото

Котировките на най-активно търгуваните фючърси за паладий с доставка през март на търговата сесия на нюйоркската стокова борса се повишиха 2,3% - до $1348,2 за унция, демонстрират данните на Dow Jones Market Data.

От началото на тази година търсеният метал нарастна 13%, а от август предходната година - с съвсем 45%, отбелязва The Wall Street Journal.

В същото време на Comex февруарските договори за златото в четвъртък поевтиняха с на 0,1% - до $1292,3 за унция.

Цената на паладия регулярно обновява рекордното си ново от октомври предходната година насам. До този исторически най-много на цената скъпият метал е достигал през 2001 година.
 Паладият към този момент е най-скъпият метал в света
Светът има нов най-скъп метал

Той се употребява за филтриране на нездравословните излъчвания в бензиновите коли

Паладият се употребява най-вече в автомобилната индустрия при производството на катализатори за филтриране на отработените газови при колите с бензинови мотори.

Очакванията, че потребителите от ден на ден ще избират такива машини пред дизеловите коли поддържа растежът в цената на паладия през последните няколко години.

Освен това доставките от главните страните производителки на метала - в това число Русия и ЮАР, съгласно прогнозите ще се редуцират.

По оценка на Metals Focus Ltd., дефицитът при паладия ще се резервира и през 2019-, за осма година подред.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР