Цената на основните горива, продавани в България е най-ниска от

...
Цената на основните горива, продавани в България е най-ниска от
Коментари Харесай

На Коледа стават чудеса: Цената на горивата по бензиностанциите у нас е най-ниска за последните три месеца 



Цената на главните горива, продавани в България е най-ниска от септември, демонстрират данните на fuelo. net.

Така цената на най-купувания бензин - А 95 е била 2. 88 лв. за литър на 24 септември, до момента в който през днешния ден тя беше 2. 63 лв. за литър. Това значи, че за три месеца имаме спад от 0. 24 лв. за литър или понижение с 8. 36%.

С 0. 22 стотинки на литър пък е поевтинял дизелът, който на 24 септември се е продавал по 2. 90 лена при 2. 63 лв. през днешния ден. Това значи понижение за интервала от 7. 61%.


На-слабо е поевтиняването при бензин А 100, който за трите месеца е изгубил единствено 13 стотинки от цената си на литър или понижението е 4. 09%.

Тенденцията при всички горива е към продължаващо поевтиняване, споделят специалисти. Според тях това е обвързвано с рухването на цената на петрола и по-строгият надзор, който страната стартира да ползва към рафинерията на " Лукойл " в Бургас.

Всичко това се случва на фона на препирните в националното заседание по отношение на дерогацията за съветския нефт, която страната ни получи преди повече от година и половина. От първи януари е неразрешен износът на петролни деривати, създадени от съветски нефт и ще е любопитно да се види по какъв начин това ще се отрази на цените по бензиностанциите у нас.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР