Цената на новия луксозен апартамент на Цветан Цветанов е лична

...
Цената на новия луксозен апартамент на Цветан Цветанов е лична
Коментари Харесай

Собственик на Артекс за Цветанов: Цената е лична преценка

Цената на новия първокласен апартамент на Цветан Цветанов е персонална преценка на продавача. Това стана ясно от изявление на един от притежателите на строителната компания "Артекс " арх. Весела Мирянова пред Нова телевизия.

Тя уточни, че Цветанов е оценил както никой различен "мощната енергийна отбрана " на постройката на ул. "Латинка " 8 с вградения в нея 91 псалм. Архитект Мирянова разясни, че Цветанов "заменя два негови остарели жилището с доста първокласно обзавеждане и получава един нов апартамент, само че на шпакловка и замазка ".

И добави, че "не най-важното е облагата от един апартамент ".

"И, откакто нашата себестойност е към 500 евро на кв. м, какво ви тормози, че сме продали с облага. Да, имам такива жилища ", изясни Мирянова в отговор на въпрос има ли и и различен апартамент в този квартал, който да е с цена под 700 евро на кв. м.

"Просто той е клиент, който е оценил вложеното от младия проектант Пламен Мирянов в тази постройка - тази мощна енергийна отбрана на постройката, с вградения 91-ви псалм ", разяснява арх. Весела Мирянова.

Цветан Цветанов на два пъти изясни пред публицисти в Народното събрание, че всичко към имотните му покупко-продажби е законно и транспарантно. Стана ясно, че прокуратурата е почнала инспекция, която ще завърши за към два месеца.

Както "БАНКЕРЪ " към този момент писа, още двама представители на ГЕРБ са придобили жилища в здания на "Артекс ". Става дума за правосъдния министър Цецка Цачева и депутатът Вежди Рашидов. Сделките са подписани през лятото на 2018 година.

Пред bTV Цачева разяснява, че имала ангажимент да доплаща на "Артекс ". Тя сама ги е потърсила, откакто е видяла изкопа на градежа в квартала, в който живее. "Това, за което вие говорите като сдобиване, е в недодялан градеж, който е недовършен. С поето обвързване към компанията да доплатя цената сред акт 15 и акт 16 ", посочи правосъдният министър.

На въпрос "към тези 285 000 ще добавите още какъв брой ", тя дава отговор: "Мисля към 220 000. Различна е пазарната цена на един парцел, който е приключен. "

В позиция, изпратена до медиите, Вежди Рашидов споделя, че парите му са почтено извоювани и оповестени обществено. Рашидов декларира, че още през 2009 година, преди да стане министър на културата, е заявил имуществото и средствата пред Сметната палата. "През 2009 година, преди да стана министър на културата, по закон съм си заявил имуществото и средствата пред Сметната палата и те и до през днешния ден са обществено налични ", се споделя в позицията.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР