Цената на месото в света се покачва до рекордни нива

...
Цената на месото в света се покачва до рекордни нива
Коментари Харесай

„В края на тунела няма светлина“: Светът се сблъска с нечувано поскъпване

Цената на месото в света се повишава до рекордни равнища редом със скока на цените на енергийните носители и фуражните култури и надали обстановката ще се усъвършенства скоро. „ Чудовищно е. Няма светлина в края на тунела. Британската свиневъдна промишленост в никакъв случай повече няма да бъде същата ", споделя притежателят на фермата Кейт Мур, представен от организация Bloomberg.

Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации отбелязва 10% скок в показателя на цените на месото от началото на настоящата година. Цената на бекон, пилешки гърди и говеждо месо доближи рекордни равнища в Съединени американски щати. Германският анализатор Тим Кох допуска, че фермерите в Германия ще би трябвало да вдигнат цените на свинското месо от 1.60-1.70 EUR за кг на 2-2.40 EUR за кг, с цел да не останат на минус. „ Производството на месо в света в никакъв случай не е било толкоз скъпо “, отбелязва Bloomberg.

Агенцията показва, че една от главните аргументи се крие в обстановката на пазара на зърнени и фуражни култури: фючърсните цени на фуражната царевица в Чикаго се покачиха с 31% през тази година, а в Париж нарастването е до 55%; в Обединеното кралство цената на фуражната пшеница се е повишила с над 50%.

Вторият фактор са епидемиите. Например, инфлуенца по птиците порази кокошките носачки и пуйките в Европа, основно във Франция и Полша, и в Съединени американски щати, където тази зараза се оказа най-тежката в историята. Свинският грип се популяризира в Китай, който създава към половината от свинското месо в света.

„ Производителите няма да могат да поемат всички разноски. Най-вероятно купувачите ще би трябвало да заплащат повече, най-малко в близко бъдеще “, предизвестява специалист от Организацията на Организация на обединените нации по храните.

След началото на специфична военна интервенция за денацификация и демилитаризация на Украйна, Западът ускори санкционния напън върху Русия. Рестриктивните ограничения засегнаха главно банковия бранш и високотехнологичния бранш. Призивите за занемаряване на съветските енергийни източници станаха все по-силни. Въпреки това, спирането на веригите за доставки докара до повишение на цените на горивата и храните в Европа и Съединени американски щати. Във Англия повишението на цените засегна милиони семейства, като инфлацията доближи 6.2%през февруари, което е 30-годишен връх.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР