Цената на криптовалутата Bitcoin отново тръгна нагоре, като през последните

...
Цената на криптовалутата Bitcoin отново тръгна нагоре, като през последните
Коментари Харесай

Цената на биткойна се покачи двойно през последните 2 месеца

Цената на криптовалутата Bitcoin още веднъж потегли нагоре, като през последните 2 месеца тя се е удвоила. На 14 март един биткойн се е търгувал за $5 024, до момента в който на 7 май цената му доближава $10 000, което е съвсем двойно нарастване в границите на по-малко от 2 месеца.

Докато Централните банки на страните по света печатат пари, с цел да се опитат да поддържат международната стопанска система, при биткойните се случва противоположното.

Количеството на нови биткойни, които се издават, стартира да се забавя заради събитие, известно като разполовяване, или понижаване на половина. На всеки четири години количеството нови монети, които биткойн вложителите получават от извличането на блокчейн от биткойни, се понижава на половина.

Цените на биткойн се повишиха през последните няколко седмици в очакване на точно този развой, който се състоя в понеделник. В резултат на това биткойн вложителите получават 6,25 биткойна вместо 12,5. Това е третият път, в който биткойн е намалял на половина в своята история. Следващото такова събитие ще се състои някъде през 2024 година и ще понижи броя на новите биткойни до 3,125.

Всичко това е част от логаритъм, който е предопределен да ограничи общия брой биткойни, които в миналото ще бъдат издадени до 21 милиона. Сега в обращение има към 18,3 милиона.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР