Цената на красотата:Най-известното лекарството за отслабване се оказа много опасно!

...
Цената на красотата:Най-известното лекарството за отслабване се оказа много опасно!
Коментари Харесай

Най-известното лекарството за отслабване се оказа много опасно

Цената на хубостта:
Най-известното лекарството за намаляване се оказа доста рисково! Учените издадоха предизвестие по отношение на най-новото „ знамение “ за размразяване на мазнини „ Оземпик “ откакто то беше обвързвано с поредност от редки, само че евентуално
съдбовни физически и психологични болести, написа Daily Mail.
„ Оземпик “ е инжекционно лекарство с рецепта, създадено за ръководство на равнищата на кръвната захар при пациенти с диабет вид 2. Въпреки това, лекарството закупи известност заради един издирван непряк резултат: загуба на тегло.
Медикаментът се основава на натурален човешки хормон,
наименуван глюкагоноподобен пептид 1 (GLP-1), който играе значима роля в регулирането на апетита и равнищата на кръвната захар. Неговата дейна съставна част е молекула, наречена семаглутид, която имитира структурата на този GLP-1 хормон и задейства неговите рецептори.
Чрез активирането на тези рецептори
семаглутидът провокира чувство за задоволеност, като в същото време забавя изпразването на стомаха ни, което прави употребяващите го по-малко гладни и затова по-малко податливи на преяждаме. Въпреки това, когато се употребява като лекарство единствено за намаляване,
е потвърдено, че семаглутидът има някои
странични резултата. Повечето недоволства са за проблеми с червата, само че ново изследване, оповестено в International Journal of Clinical Pharmacy, акцентира тревожната връзка сред семаглутид и неподходящи психологични проблеми, в това число меланхолия,
тревога и мисли, склоняващи
към самоубийство. Фармацевтичният производител Novo Nordisk, който създава „ Оземпик “ отхвърля тези изказвания.
Медиите във Англия обаче бяха залети с истории на дами,
които са претърпели тежки физически
проблеми след отслабването с „ Оземпик “. 50-годишната Мишел Стесиак от Южна Каролина предизвести дамите да внимават с лекарството, откакто е претърпяла евентуално смъртоносно затруднение, което я е оставило в болежка „ по-лоша от раждането “.
Жената употребила лекарството
шест седмици и една вечер се събудила в 3 часа от пронизваща болежка, преминаваща в региона под гърдите й, към лявата й страна и чак до гърба. „ Болката беше толкоз мощна, че не можех да се движа “, спомня си тя.
Първоначално лекарите мислили, че
тя може да има усукани вътрешности, само че по-късно била диагностицирана с панкреатит, евентуално смъртоносно положение, а повода била приемането на „ Оземпик “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР