Цената, на която съм закупила имота си, не е 4

...
Цената, на която съм закупила имота си, не е 4
Коментари Харесай

Цачева: Спекулация е, че съм купила имота си на 4 пъти по-ниска цена

Цената, на която съм закупила парцела си, не е 4 пъти по-ниска от пазарната, това е спекулативно изказване. Това сподели правосъдният министър Цецка Цачева пред bTV.
Тя посочи, че става въпрос за парцел в недодялан градеж преди акт 16. На въпрос по какъв начин се е свързала с компанията, тя отвърна, че е видяла изкопа и се е поинтересувала коя е компанията и няма допирни точки в работата с тази компания.
„ Отговорих още предходната седмица на Антикорупционния фонд на заложените към мен въпроси. Нотариалният акт, вписан в документите, с които са обществени в имотния указател и се разполага с тях, е добит парцел в недодялан градеж, т.е. преди акт 16. Така е по нотариалния акт и никога не е вярна цената, която излиза в общественото пространство.
С компанията имам подписан прелиминарен контракт от 2017 година, за заплащане на зелено, сумите са превеждани напълно по банков път с начислените налози, като единствената отстъпка, която получих от страна на компанията като схващане е, да ме изчакат да продам персоналния си апартамент в Плевен, с цел да довърша и да платя строителството сред грубия градеж, както е Нотариалният акт и акт 16, който по-късно беше признат за тази постройка.
Разполагам с всички документи, обясних на Антикорупционния фонд, че в годишната декларация, която следва да подам в периодите за това, в детайли ще видят какви парцели съм продала, по какъв начин съм придобила и какви отговорности имам към фирмата”.
За мен парцелът не е на ниска цена, защото цената е над четирицифрена , сподели още Цецка Цачева.
„ Това е цена на парцел в недодялан градеж, категорично е записано в нотариалния акт, това не е приключен обект, той към момента е неспособен за живеене, не се населява този апартамент.
Подписала съм нотариалния акт в цена с недодялан градеж, в случай че би трябвало да направя финален нотариален акт откакто платя и другите отговорности, които имам към компанията с обстоен контракт, изписан с падеж и така нататък, няма спънка да се случи това, само че да се спекулира, че компания, в която нямам никакъв спор на ползи, това е едно комерсиално сдружение, което прави строителство на такива недвижими парцели.
По никакъв метод то не е обвързвано с работата ми преди, работата ми в този момент, не ми е известно да е употребило средства по публични поръчки, тъй че изрично няма спор на ползи, това са едни чисто договорни връзки, които има сред мен и съсобственика на жилището, сестра ми”, сподели още Цачева.
Тя изясни, че в това жилище са три генерации и то е единственият парцел на три генерации, откакто са разпродали съществуващите досега, с цел да могат да се снабдят с този парцел в София.
„ Над 600 евро на квадрат е сумата, това е грубият градеж, недовършен парцел, без акт 16. Аз имам по прелиминарен контракт една част от сумите са изплатени, друга част имам да платя, компанията ми направи отстъпка да ме изчака да продам, защото все още на нотариалния акт нямах опция да платя цялата сума. Нека да се извърши инспекция, да стане обществено ясно.
Дължа с падеж в края на месец май сума за дотъкмяване сред типа, в който е бил парцела все още на нотариалния акт и това, което е след акт 16. Минали са няколко месеца по-късно и това е нещо, което съществува в документа и обясних на Антикорупционния фонд, че в годишната ми декларация всичко това ще бъде обяснено”.
Няма персонален асансьор, има асансьор на етажа, разясни Цачева.
По думите й тя не е знаела, че Цветан Цветанов има жилище там.
„ Живея в този квартал сега, видях изкопа, поинтересувах се коя е компанията, нямам допирни точки в работа с тази компания, това са чисто търговски връзки сред сдружение и клиент”. Това отговори Цецка Цачева на въпроса по какъв начин се е свързала с компанията.
„ Аз потърсих компанията откакто видях къде е седалището, брокер не съм употребила. Лично съм се свързала с тях. Естествено, че съм разговаряла със притежателите на компанията.
От думите й стана ясно, че е съумяла да продаде късно есента предходната година парцела си в Плевен и ще заявява тези неща в годишната си декларация.
Цената не е 4 пъти по-ниска от пазарната, това е спекулативно изказване, безапелационна е Цачева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР