Цената, на която Съединените щати ще се съгласят да продадат

...
Цената, на която Съединените щати ще се съгласят да продадат
Коментари Харесай

Полша: Цената на ракетите Patriot е неприемлива за нас

Цената, на която Съединените щати ще се съгласят да продадат на Полша системата за противоракетна защита Patriot (PAC-3+) е неприемлива за Варшава, съобщи заместник-министърът на защитата Бартош Ковнацки в изявление пред Defence news.

През ноември ръководството по отбранително съдействие и сигурност на американското военно ведомство (DSCA)обяви взето от американската администрация решение на Полша да бъдат продадени пускови установки Patriot на цената от 10,5 милиарда $. Варшава, отбелязва всекидневникът, е подготвена да влага в тези оръжейни системи не повече от 7,5 милиарда $.

„ Тази цена беше изненада за нас “, сподели Ковнацки в изявлението. „ Тази цена фактически е неприемлива за нас даже отчитайки забележителните финансови средства, отделени от нас за техническата рационализация на полските въоръжени сили. Ние просто не можем да си позволим да похарчим толкоз доста пари, с цел да се сдобием с две батареи и ракети. “

Сделката, както заяви по-рано DSCA, планува също на Полша да бъдат доставени четири радиолокационни станции AN/MPQ-65,, четири пулта за ръководство на огъня, 16 пускови установки и 208 управляеми зенитни ракети за системата Patriot PAC-3+.

Според изданието уговарянето на цените по този пакет оръжия е една от задачите на визитата на Ковнацки в американската столица тази седмица. „ Ние просто не можем да приемем такива финансови условия “, сподели заместник-министърът в изявлението. „ Упорито ще се стремим към намаление на цената... Разбираме, че една среща няма да е задоволителна за това намаляване “./ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР