Цената, на която ЕС купува американски газ, е четири пъти

...
Цената, на която ЕС купува американски газ, е четири пъти
Коментари Харесай

Вестник Политико : Драмата на Украйна удари и ЕС

Цената, на която Европейски Съюз купува американски газ, е четири пъти по-висока от цената на газа в Съединени американски щати. Висши европейски чиновници са гневни на администрацията на Джо Байдън и упрекват Съединени американски щати, че са спечелили големи облаги от войната в Украйна, до момента в който страните в Европейски Съюз страдат.
" Факт е, че в случай че погледнете трезво на обстановката, страната, която печели най-вече от тази война, са Съединени американски щати, тъй като те продават повече газ и на по-високи цени, а и тъй като продават повече оръжия ", разяснява почитан чиновник пред " Политико ".
" Наистина сме в исторически миг ", сподели той, потвърждавайки, че двойният удар от американските дотации и високите цени на силата рискува да настрои публичното мнение както против военните старания, по този начин и против трансатлантическия съюз. " Америка би трябвало да осъзнае, че публичното мнение се трансформира в доста страни от Европейски Съюз. "

Съединени американски щати отхвърлиха недоволствата на Европа

" Покачването на цените на газа в Европа е породено от нахлуването на Путин в Украйна и енергийната война на Путин против Европа, точка ", сподели представител на Съвета за национална сигурност на Байдън.
Най-голямата точка на напрежение са зелените дотации и налози на Байдън, които съгласно Брюксел незаслужено отклоняват търговията от Европейски Съюз и могат да унищожат европейските промишлености.   
Френският президент Еманюел Макрон сподели, че високите цени на газа в Съединени американски щати не са другарски, а министърът на стопанската система на Германия прикани Вашингтон да покаже повече взаимност и да помогне за понижаване на разноските за сила.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР