Цената на килограм сирене в търговските обекти на Ел Би

...
Цената на килограм сирене в търговските обекти на Ел Би
Коментари Харесай

Държавната млекопреработвателна компания свали още цените на сиренето и кашкавала

Цената на кг сирене в комерсиалните обекти на Ел Би Булгарикум от през днешния ден е 12,90 лв., а тази на кашкавала - 15,90 лв.. Това разгласи изпълнителният шеф на “Ел Би Булгарикум ” Владимир Русев в утринния блок на Българска национална телевизия.

“През последните седмици организирахме серия от срещи с български производители и към този момент имаме нови контракти за доставка, които ще разрешат понижение на цените и опазване на облагата на сдружението ”, акцентира Владимир Русев. По думите му предходното управление е позволило Ел Би да работи на загуба, като е сключило неизгодни контракти за доставка и то на вносно мляко. “Най-спешната задача бе да възстановим договорите с българските производители, тъй като Ел Би би трябвало да бъде пример за българския усет ”, акцентира Русев. Това ще разреши и трайно понижение на цените.

В Ел Би Булгарикум прецизно се съблюдава и стандартът за произвеждане на млечни артикули - в един кг сирене се влагат 7 литра мляко, а в един кг кашкавал - 10 литра мляко. “Договорените цени на суровината ни разрешават да продаваме на оповестените цени и да бъдем на облага, само че пазарният ни дял е доста невисок, с цел да влияем на пазара. Затова планираме и вложения в разширение на комерсиалната ни мрежа, с цел да дадем опция на българските жители да пазарят на тези цени на повече места в страната ”, изясни Владимир Русев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР