Цената на Гражданска отговорност засега ще остане стабилна - уверяват

...
Цената на Гражданска отговорност засега ще остане стабилна - уверяват
Коментари Харесай

Гражданска отговорност няма да поскъпва: Засега!

Цената на " Гражданска отговорност " към този момент ще остане постоянна - твърдят и политици, и застрахователи. На второ четене бюджетната комисия в Народното събрание одобри лимита за обезщетение при умрял в злополука непосредствен човек.

Таванът ще е 5000 лв., само че ще важи единствено за братя, сестри, баби и дядовци или други хора, които могат да потвърдят, че са били прочувствено свързани с умрелия. Обезщетението за най-близките няма да има горна граница и ще се дефинира от съда. Под “най-близки " се има поради: родители, деца и съпрузи на умрелия. Ако този вид на текстовете в Кодекса за застраховането бъде признат и в пленарната зала, това ще значи, че към този момент застраховката " Гражданска отговорност " няма да нарастне фрапантно.

" Всъщност е едно решение, от което всички страни не са удовлетворени, само че да бъдат удовлетворени 3-те милион български автомобилисти желая да кажа, че е извънредно време да се претендират имуществени вреди, които биха били доста по-верни, в сравнение с лесното отсъждане въз основата на свидетелски показания кой какъв брой е обичал умрелия ", сподели ръководителят на Бюджетната комисия Менда Стоянова за Нова.

" Да, би довело до краткосрочна непоклатимост, само че не трансформира посоката в това, което ние бихме желали - да се заплащат имуществени вреди. Цената на " Гражданска отговорност "  не е политика, а математика - тя ще зависи от какъв брой са починалите, каква е правосъдната процедура, какви са присъдените компенсации ", сподели Светла Несторова от Асоциацията на българските застрахователи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР