Цената на гласа във Видинско стигна 50 лв., пише bTV.

...
Цената на гласа във Видинско стигна 50 лв., пише bTV.
Коментари Харесай

Разследване: Бум на търговията с гласове във Видинско /видео/

Цената на гласа във Видинско стигна 50 лева, написа bTV.
Дни преди вота подставено лице под прикритие минава със безценен автомобил през няколко видински села, като се показва за член на партия, търсещ поддръжка за изборите. Предложенията към него не закъсняха.
"Всичките дават по 50 лева на човек. За мене ще има на численост, на човек, по 10-15 лева ", споделя мъж, който се показва за Спас от Медовица. Той свързва „ сътрудника “ с част от роднините си.
"Имам 8 деца. 22 от момчета и 4 от девойки. Общо фамилията ми е 50 индивида. Половин село е мойто. Важно е, че гласовете ще излезнат ", споделя родственик на мъжа.
В прилежащото село Димово подставеното лице попада и на друго предложение. От Магдалена Каменова – обвинена по дело за споразумяване на бракове сред българки и албански мигранти в Германия за европейско поданство, по данни на прокуратурата. Разказва по какъв начин по скица с пътувания е омъжила над 30 дами против 2000 евро за всеки брак. И подготвя лист с най-малко 50 гласа – с хора от селата Димово и Макреш.
Срещат се и с Аксиния – член на изборна секция в село Макреш към друга партия. Тя дава обещание да следи и осведоми дали вербуваните гласоподаватели са дали своят вот. Иска и възнаграждение за услугата – 30 лева
Жителите на селото загатват и имена на действителни партии, които по думите им раздавали пари.


Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР