Цената на фючърса за месец юни за петрола сорт Brent

...
Цената на фючърса за месец юни за петрола сорт Brent
Коментари Харесай

Петролът се търгува без особена промяна, Brent е над 69 долара за барел, след като в четвъртък успя да достигне 70 долара


Цената на фючърса за месец юни за петрола вид Brent в четвъртък вечерта за пръв път от 12 ноември 2018 година надвиши равнището от 70 $ за барел – 70,03 $, въпреки и за малко, увеличавайки се близо с 1 %. Сесията завърши обаче при цена от 69, 24 $ за барел.

Стойността на фючърса за месец май за петрола вид WTI се увеличи с 0,26 % - до 62,61 $ за барел и приключи при цена от 62,18 $ за барел.

Котировките отразяват вярата на вложителите за стабилно търсене на нефт. В частност те обръщат внимание на повишаването на показателят за делова интензивност в Китай и в Съединени американски щати. В допълнение въздействие върху пазара оказва и следващия рунд от търговски договаряния сред Съединени американски щати и Китай, които стартираха в четвъртък.

Тази заран двата съществени сорта нефт се търгува без особена смяна. Фючърсът за юни за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон започва при цена от 69,24 $ за барел, след това леко се намали и още веднъж се върна на равнище от 69,29 $ за барел.

Договорът за петрола вид WTI на NYMEX се котира при цена от 62,16 $ за барел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР