Цената на електроенергията от 1 октомври няма да бъде променяна.

...
Цената на електроенергията от 1 октомври няма да бъде променяна.
Коментари Харесай

От КЕВР увериха: Цената на тока няма се увеличи от 1 октомври

Цената на електрическата енергия от 1 октомври няма да бъде променяна. Това увери пред публицисти ръководителят на КЕВР Иван Иванов. Той посочи, че Комисията е намерила нужния буфер, с цел да не се усилва цената на тока. По този метод е било записано и в отчета, който ще бъде прегледан от КЕВР. Той посочи, че е открит остатък от средства, които са събрани от фонд " Сигурност на електроенергийната система ", съобщи Българска телеграфна агенция. 

" По подобен метод Комисията потиска някои трендове, които се появиха в разнообразни браншове, за повишение на цените и инфлацията ", добави Иванов. Той добави, че КЕВР се явява стабилизиращ фактор и се надява да няма нарастване на цените на тока и през януари. По думите му, в случай че цената на тока не бъде променяна на тримесечен интервал, това дава непоклатимост на вложителите, производителите и семействата.

По мотив идното нарастване на цената на природния газ с близо 14 на 100 от 1 октомври, Иванов още веднъж посочи, че КЕВР няма никакви принадлежности, с цел да влияе върху тази цена. Той посочи, че за крайните консуматори покачването на природния газ ще бъде с не повече от 8 на 100, тъй като цената на услугата се образува освен от цената на природния газ, само че и от наложително възнаграждение на достъп, транспорт, систематизиране и доставяне. " По този метод всеки, който ще заплаща за доставен природен газ, ще заплаща с 8 % повече, а не с 13,89 ", посочи ръководителят на КЕВР.

Иван Иванов уточни, че цената на суровия нефт продължава да бъде доста висока, само че се надява събитията в интернационален проект да не доведат до ново повишаване. Той не се нае да предвижда каква ще бъде цената на природния газ от 1 януари, само че посочи, че тя може както да се усили, по този начин и да се понижи, тъй като това зависи от фактори, които са отвън България.

Председателят на КЕВР означи, че даже и да има някакво покачване на цената на природния газ, в случай че то се задържи в границите на 5 на 100, цените на топлинната сила няма да бъдат повишавани.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР