Цената на двата основни сорта петрол в последният ден от

...
Цената на двата основни сорта петрол в последният ден от
Коментари Харесай

Петролът стартира с понижение


Цената на двата съществени сорта нефт в последният ден от седмицата започва с намаляване, излиза наяве от данните от търговията.

Стойността на септемврийския контракт за петрола вид Brent на борсата ICE Futures тази заран се търгува при спад от (минус) 1,098 % на равнището от 77,39 $ за барел. В рамките търговията в четвъртък Brent се увеличи до 78,38 $ за барел, само че след излизането на данните за запасите от нефт в Съединени американски щати стартира да спада – до 77,59 $ за барел.

Договорът за петрола вид WTI за август на NYMEX се котира при цена от 73,08 $ за барел, или при спад от 1,71 %. В четвъртък цената на августовския фючърс съумя да се увеличи до 74,65 $ за барел, само че след това приключи при цена от 73,16 $ за барел.

Според данните на Министерство на енергетиката на Съединени американски щати запасите от нефт в страната за седмицата, завършваща на 29 юни са се нараснали с 1,25 млн. барела до 417,9 млн. барела.

Добивът на черно злато в страната остава непроменено и е на равнището от 10,9 млн. барела дневно.

Вносът на нефт се усилва с 699 хиляди барела дневно до 9,05 млн. барела дневно, като покупките от Канада доближават рекордно равнище.

Експортът на нефт от Съединени американски щати, който седмица по-рано е регистриран на равнище от 3 млн. барела дневно, в този момент понижава с 664 хиляди барела дневно.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР