Цената на двата основни сорта петрол продължават да се повишават

...
Цената на двата основни сорта петрол продължават да се повишават
Коментари Харесай

Цената на петрола расте


Цената на двата съществени сорта нефт не престават да се покачват в четвъртък след нарастването до най-високото равнище от ноември през предходната сесия. В поддръжка на пазара в сряда се оказаха данните на министерство на енергетиката на Съединени американски щати за най-високият спад на запасите на нефт от юли предходната година, при значителен растеж на експорта.

Стойността на майския фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран се покачва до 68,64 $ за барел или с 0,14 $ в съпоставяне със затварянето. В сряда договорът се увеличи с 0,89 $ или с 1,32 % - до 68,50 $ за барел.

Фючърсът за петрола вид WTI за месец май в границите на търговията на NYMEX в четвъртък се котира на равнище от 60,27 $ за барел или с 0,04 % повече в съпоставяне със затварянето. Според данните от търговият в сряда договорът за месец май за WTI нараства с 0,94 $ или 1,59 % - до 60,23 $ за барел.

Както стана ясно в сряда запасите от нефт в Съединени американски щати за предходната седмица са спаднали с 9,59 млн. барела, на бензин – с 4,59 млн. барела и на дестилати – с 4,13 млн. барела.
Експортът на петрола за седмицата, завършваща на 15 март се е нараснал до 3,39 млн. барела дневно. Както показват анализаторите, следящи статистиката, това второто най-високо равнище от 1993 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР