Цената на двата основни сорта петрол продължава спадът си, след

...
Цената на двата основни сорта петрол продължава спадът си, след
Коментари Харесай

Цените на двата основни сорта петрол се понижават съществено


Цената на двата съществени сорта нефт продължава спадът си, откакто в сряда започва с едни от най-високите си равнища. Съобщението за обновяване на доставките от страна на Либия се отрази на пазара.

Договорът за петрола вид Brent за септември на борсата ICE Futures в Лондон тази заран се котира при цена от 74,73 $ за барел. Спадът през вчерашния ден е от порядъка на 5,710 %. Стойността на Brent на 11 юли доближи до 78,75 $ за барел, само че след това в границите на търговията спадна до 73,25 $ за барел.

Фючърсът за август за WTI на борсата NYMEX се търгува при цена от 70,830 $ за барел. Спадът от вчерашния ден е от 4,631 %. В рамките на търговията на 11 юли цената на WTI доближи 74,04 $ за барел, само че в границите на търговията падна до 70,14 $ за барел.

Експертите разясняват, че в сряда мощният спад на петролните цени е бил спрян от данните за понижението на запасите от горива в Съединени американски щати.
От своя страна ОПЕК предвижда растеж на търсенето на нефт в света през 2019 година с 1,45 млн. барела дневно, като се чака растеж на предложенията от страна на страните отвън ОПЕК с 2,1 млн. барела дневно.

Средногодишното търсене на нефт през 2019 година съгласно упованията на ОПЕК ще надвиши 100 млн. барела дневно, като доставките на нефт от страните отвън организацията ще са приблизително 61,64 млн. барела дневно.

ОПЕК резервира прогнозата си за търсенето на нефт в света за 2018 година на равнището от 1,65 млн. барела дневно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР